Groeitrajecten voor bedrijven

Groeitrajecten voor bedrijven

De ondernemer en zijn bedrijf

Inspireren

Je wil een inspirerende leider of ondernemer zijn die krachtig in zijn schoenen staat. 
Maar hoe doe je dat? 
Het start bij de vraag: hoe kan ik anderen inspireren? Het start bij het kennen van de mens achter jezelf, de ondernemer, de leider. Die bewustwording laat de ondernemer in zijn kracht staan en laat hem of haar toe anderen te inspireren. 

Groeien 

Groei start altijd bij jezelf. Als opstap voor de groei van je bedrijf. Om terug verbinding te vinden met wie je bent en het bedrijf terug te leiden vanuit een persoonlijke missie, verruimt een groeitraject de perceptie en biedt het nieuwe groeimogelijkheden. 
Zoals Ghandhi zei ‘Laten we zelf de verandering worden die we zelf zo graag zouden zien in de wereld.’

Veranderen en verruimen

Soms gaat de situatie met jou lopen, terwijl jij de leiding wenst over de situatie. Hetzelfde probleem komt steeds terug en overlevingspatronen treden in werking. 
Dan helpt een betrouwbaar klankbord. Iemand die jou even uit jouw leidersrol wegtrekt en samen met jou bekijkt wat er rondom jou gebeurt. Die jou laat inzien welke impact je ondervindt van jouw omgeving. Welke impact jij misschien onbewust in stand houdt. Een stappenplan naar verandering maakt dan deel uit van de groeibegeleiding.

Via Bounze investeer je in jezelf door:

  • te groeien in omgaan met verandering
  • problemen te leren ombuigen in opportuniteiten
  • te leren kijken vanuit verschillende perspectieven
  • veerkracht te vergroten en persoonlijke groei te initiëren
  • bewuster leiding te nemen en ondernemen met groter zelfinzicht
  • te groeien als ondernemer en leidinggevende om te verbinden en te inspireren
     

Vraag naar jouw groeitraject

Team coaching en veerkracht coaching

Binnen een bedrijf vormen menselijke relaties het netwerk waarop het bedrijf gedragen wordt. Het welbevinden van werknemers is een kernvoorwaarde om te groeien als bedrijf

Bemoeilijkte communicatie, vertrouwen dat weg is, neuzen die niet in dezelfde richting staan. Ergernissen die een eigen leven leiden binnen een organisatie. 
Het zijn kenmerken die de groei van een bedrijf belemmeren. Een interne oplossing ligt niet altijd voor de hand, omdat de focus uitsluitend op het operationele ligt. 

Via zelfreflectie en perceptieverruiming maakt Bounze een oplossing mogelijk. Het is pas wanneer we onszelf toelaten ons ‘zelf’ te zijn, dat we ons kunnen verbinden met de ander en anderen gemakkelijker begrijpen. Om zo opnieuw een team te vormen.

Mensen in hun kracht zetten

Medewerkers kunnen spanningsklachten vertonen of de energie verliezen om bij te dragen tot de groei van het bedrijf. Via veerkracht coaching, individueel of in team, maken we het individu krachtiger om finaal het algemeen welbevinden te vergroten.

Veeleer dan het streven naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats, gaat het erom werknemers terug in hun kracht te zetten door hen te laten groeien in hun kwaliteiten. Hen te laten leren uit elkaars vraagstukken die voor anderen een uitdaging vormen.

‘Alles wat ons irriteert aan een ander, kan ons helpen om onszelf te begrijpen’.
Carl Gustav Jung

Veerkracht coaching is maatwerk en kan aan de hand van individuele begeleiding, een workshop of opleidingstraject. Het kan ook in het kader van preventie voor stress en burn-out.

Contacteer ons en versterk jouw team
 

Stress en burn-out preventie

Als bedrijfsleider of leidinggevende is het een absolute troef wanneer je signalen van overmatige stress of burn-out tijdig waarneemt. Dit bij jouw medewerkers, maar evenzeer bij jezelf.
Tijdens eens stress- en burn-out-coaching leer je de spanningsklachten herkennen en begeleiden we jou of je medewerker in het herstel van je energie. Je leert omgaan met stress en emoties en je leert anders denken en handelen. Je leert grenzen stellen en energie herwinnen om zo het zelfvertrouwen te vergroten.

Vraag naar onze mogelijkheden